Komplettera dina betyg, eller läs in ett helt program.

YRKESUTBILDINGAR INOM VUX

Är det dags att skaffa ett nytt yrke eller göra klar en yrkesutbildning från gymnasiet? På vuxenutbildningen har vi många olika möjligheter att hjälpa dig till ett nytt yrke eller att avsluta en utbildning som du en gång började. Många utbildningar genomförs på KCM och andra utbildningar genomför vi på distans. Några utbildningar genomförs som lärling på plats hos en arbetsgivare. Just nu pågår t.ex. distansutbildningar inom Vård och Omsorg till undersköterska.

Utbildningsstarten är individuell och det är även omfattningen. Alla yrkesutbildningar motsvarar utbildning på gymnasial nivå. Prata med syv om du har en idé om någon utbildning som du skulle vilja gå. Antalet platser på Yrkesvux kan variera från år till år beroende på de politiska beslut som fattas av riksdag.

”I februari 2014 började jag en Byggutbildning  inom VUX i Växjö. Utbildningen var på 10 månader men eftersom jag hade en del kunskap sedan innan och dessutom gjorde utbildningen intensivt ( jag åkte till Växjö 5 dagar i veckan ), så klarade jag av allt på ungefär halva tiden.

Jag fick göra en massa tester som visade att jag klarade kurserna t.ex. byggde jag en stuga. Dessutom hade jag 2 månader praktik där jag fick visa vad jag kunde. Jag har fått både diplom och betyg på kurserna på Byggprogrammet. Utbildningen var snabb och smidig och nu har jag jobb på en byggfirma.”
ENIS HAJRA, TIDIGARE ELEV PÅ VUX


Inriktning
YRKESEXAMEN
HÖGSKOLEFÖRBEREDAND EXAMEN