En utbildning i teknikens framkant som ger dig kunskap för det moderna samhällets alltmer ökande behov.

PROGRAMINFORMATION

Föreställ dig din vardag utan elektricitet. Ganska snart inser du vilken central roll el och elektronik har i våra liv och hur mycket runt omkring oss som vi bara tar för givet. Utvecklingen inom området går fort och man måste kunna sina saker för att hänga med. Det lär du dig på El- och energiprogrammet. Extra spännande blir utbildningen eftersom du får ta del av ny teknik och utrustning som krävs för att tillfredsställa samhällets eltekniska behov. När du går ut har du en yrkesutgång som kan ge dig jobb direkt i många branscher men också en bra grund om du vill studera vidare, t ex på yrkeshögskola.

I skolans modernt utrustade lokaler får du prova olika arbetssätt och i undervisningen ingår många laborationer och verklighetsbaserade uppgifter.

APL –  ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE

Teori varvas hela tiden med praktik, bl a ingår 15 veckors praktik (APL) där du knyter värdefulla kontakter för framtiden.

EL- OCH ENERGIPROGRAMMET – ”TEKNIK COLLEGE”

El- och Energiprogrammets inriktning Automation är certifierat för Teknikcollege. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom ett nära samarbete med såväl lokala som regionala företag utformas innehållet i utbildningar så att det passar industrins framtida behov. Teknikcollege-certifierade utbildningar har granskats och kvalitetssäkrats utifrån tio kriterier som teknik- och industriföretag tagit fram.

KCM SATSAR PÅ CERTIFIERINGAR AV ELEVERNA

Vi kommer att kunna erbjuda olika certifieringar inom Microsoft Technology Associate (MTA) Dessa certifieringar är till för dig som vill satsa lite extra. Certifieringarna innebär att du får ett bevis på grundläggande kunskaper inom dessa områden:

  • Windows Server Administration Fundamentals
    Innebär att du kan administrera en Windows-server
  • Networking Fundamentals
    Innebär att du har grundläggande kunskaper i nätverksteknik
  • Security Fundamental
    Innebär att du har grundläggande kunskaper i nätverkssäkerhet.

 

”Stämningen på KCM är väldigt bra och lärarna är väldigt duktiga. Alla är trevliga mot varandra. EE är ett bra praktiskt program och jag valde el för att jag vill bli elektriker.”
OSCAR SVENSSON, EE14

EE-citat-2015-860x328

”Jag sökte till KCM för att jag hört att det är en väldigt bra skola. Det bästa med att gå på KCM är att man får ha de ämnen som man är intresserad av. Jag rekommenderar er att välja EE här på KCM eftersom det är bra lärare och trevliga elever.”
ISAC LUNDBERG, EE15 

EE_citat2

”Jag sökte till KCM för att jag hört mycket bra om skolan och de hade det programmet jag ville gå. Det bästa med att gå på KCM är att vi har mycket eget arbete, duktiga lärare, små klasser och ett härligt schema.”

OSCAR SVENSSON, EE14 

 

EE_citat1

”Jag valde El- och energiprogrammet för att jag är intresserad av de ämnena. Det är roligt, mycket
praktiskt men även en hel del teoretiskt. Det bästa med att gå på KCM är att man har stora valmöjligheter.”

 

MAGNUS GERMUNDSSON, EE13 

 


DETTA KAN DU BLI

Robottekniker
Automationselektriker
Eventtekniker
Nätverkstekniker
Installationselektriker
Driftoperatör
Larm- och säkerhetstekniker


Inriktningar
AUTOMATION

Du lär dig planering, installation och drift av automatiserade produktionssystem. Du får kunskaper om att underhålla industribyggnader och – maskiner. Du lär dig jobba med olika styrsystem t.ex. PLC.

DATOR- OCH KOMMUNIKATIONSTEKNIK

Inriktningen är speciellt framtagen för dig som är intresserad av datorer och elektronik. Du lär dig inte bara att administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem, utan även annan typ av elektronisk utrustning. Du lär dig bl.a. om elektroniska komponenter, datorers komponenter, nätverksutrustning mm. En kombination av kunskaper som är efter­traktade på arbetsmarknaden.

ELTEKNIK

Du lär dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm och TV- och datanät.


PROGRAMSTRUKTUR

Gy11 EE


TIMPLANER ÅK 1

EE17

TIMPLANER ÅK 2

 

EE16

TIMPLANER ÅK 3

EE15